Σελίδες

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Κάτω τα ξερά σας από τον Ερημίτη! ~ Κέρκυρα 30 Νοέμβρη 2014







Μέλη της Πρωτοβουλίας Ενάντια Στην Υποταγή ανεβήκαμε σήμερα, Κυριακή 30 Νοέμβρη 2014 στο βορρά της Κέρκυρας. Μοιράσαμε κείμενα σε οδηγούς διερχόμενων αυτοκινήτων στα φανάρια του Σκριπερού και γράψαμε σύνθημα για τον Ερημίτη στην διασταύρωση Τρουμπέτα. Πολύς κόσμος σταμάτησε, μίλησε μαζί μας και μοιράσαμε κείμενα κατά της πώλησης του Ερημίτη και της λεηλασίας του δημόσιου πλούτου. Στη συνέχεια, κατεβήκαμε στην Αχαράβη, όπου αφήσαμε κείμενα σε καφέ της περιοχής και κατευθυνθήκαμε ανατολικά προς Κασσιώπη, απ' όπου και επιστρέψαμε στην πόλη της Κέρκυρας. Οι αντιδράσεις των ανθρώπων ήταν διαφόρων ειδών, όμως τα περισσότερα σχόλια ήταν θετικά και ενθαρρυντικά. 

Το μήνυμα που θέλαμε με αυτή τη δράση μας να περάσουμε προς πάσα κατεύθυνση είναι ότι, όσοι προσπαθήσουν να ξεπουλήσουν και να "αξιοποιήσουν" τον Ερημίτη αλλά και κάθε κομμάτι δημόσιου πλούτου του νησιού θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους. Οι υποσχέσεις τους μας αφήνουν αδιάφορους. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι μόνοι ωφελημένοι από κάθε "αξιοποίηση" που ονειρεύονται θα είναι οι εταιρείες των επενδυτών - η NCH CAPITAL στην προκειμένη περίπτωση - και οι ντόπιοι δοσίλογοι που συνεργάζονται ή θα συνεργαστούν μαζί τους. 
Το κείμενο που μοιράσαμε ήταν το εξής:



Λέμε  Όχι  στην  Εκποίηση  του  Ερημίτη

Η εκχώρηση του οικοσυστήματος του Ερημίτη σε ιδιωτική εταιρία για 99 χρόνια σηματοδοτεί την αρχή  της λεηλασίας   του τόπου μας  με εκποιήσεις αποικιακού τύπου  στο όνομα της εξυπηρέτησης του χρέους και της «ανάπτυξης». Στην πραγματικότητα πρόκειται για μαρασμό της τοπικής οικονομίας, υποβάθμιση των συνθηκών εργασίας και καταστροφή του περιβάλλοντος. Αρνούμαστε να υποταχτούμε στη λογική των μεγάλων επενδύσεων, που θα μας κάνει σκλάβους στον ίδιο μας τον τόπο. Καλούμε τους Κερκυραίους στον αγώνα μας για να εμποδίσουμε τις αναπότρεπτες δυσμενείς συνέπειες  της εκποίησης του Ερημίτη, συμμετέχοντας στις συνελεύσεις μας που γίνονται κάθε Σάββατο στις 6μ.μ. στην κατάληψη Ελαία και στις κινητοποιήσεις που από κοινού θα αποφασιστούν .

Ο ΕΡΗΜΙΤΗΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ - ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ!!!

Πρωτοβουλία Ενάντια  στην Υποταγή



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου